Kirchner Gézáné üzente 13 éve

Tisztelt Dr. Kovács István úr ! Írtam önnek privátban, sajnálom, hogy nem válaszolt rá. Összefogásról és megoldásról beszélünk és beszél Ön is. Ha valóban így is gondolja , kérem vegye fel a kapcsolatot emailben a Fehér Kéményseprők Országos Szövetségével, Dabasi Tamás elnök úrral, személyesen beszéltem vele, elmondásaim alapján várja levelét. Nagyon kíváncsi lenne az Ön birtokában lévő ítéletre és segíteni is tudna. Itt a blogon csak azt látom, hogy csak a panaszokat mondják el, de senki sem meri felvállalni, hogy összefogjunk. Interaktívak. Pedig csak összefogással tudunk vmit elérni. Ezért nagyon szépen kérem Önt, a hitelkárosultak érdekében legyen kedves velük felvenni a kapcsolatot. Ha ezt nem teszi meg, nem gondolja komolyan az összefogást és a sok megnyomorított ügyfél problémáinak a megoldásának a keresését.

Telefon: 06-20/399-5821 ( Dabasi Tamás )

E-mail: info@feherkemeny.com

Web: www.feherkemeny.com

Maradok tisztelettel, várom válaszát,
Kirchner Gézáné

Válasz

DR.KOVÁCS ISTVÁN üzente 13 éve

Az én válaszom:
Kettő éve - jogerős birósági ítélettel alátámasztva - javaslom: jöjjön össze max. 5, hozzáértő ember és beszéljük meg mit kellene lépni, olyat, ami "hatékony" és a bankok nem emelhetik a részleteket az égig.

Soha, semmilyen fórumon nem sikerült ezt elérnem.

Mindenki sír, mondja a magáét, de egyeztetni ? Nulla.

Én ma is kész vagyok leülni...

Lassan persze határoznak valamit, de ez - szerintem - nem szorítja a bankokat semmire sem. Még a tetjébe a banki különadóval már a hatalom megcsapolta őket.

doki

Válasz

Zajáczné B. Katalin üzente 13 éve

Kedves Attila!

Egyiket sem, megpróbálom fog csikorgatva kigazdálkodni a részletet amíg lehet. Ha nem száll el a CHF akkor van esélyem rá. Arra a megoldásra amit én javasoltam, hogy azt mondom ennyim van és ha megfeszülök sincs több, nem is válaszoltak. Optimista alkat vagyok és bizakodó.:)
Kedves kormányunk, most a magánnyugdíj pénztárral kapcsolatos ötletelése okoz nem kevés fejfájást. Maga szerint kinek van igaza? Szerintem sokakat érdekelné egy ilyen topic.
Üdv Kati

Válasz

Flaschnerné Piri Ilona üzente 13 éve

Sziasztok!Sajnos mi kisembereknek nincs igaza csak a bankoknak van.

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Kati!

Végül is melyik megoldás mellett maradt? Valóban olyan nincs, ahol ön jár jól, eléggé egyoldalú a bankok hozzáállása ezekhez az ügyekhez....

Válasz

Zajáczné B. Katalin üzente 13 éve

Kedves Attila!

A múltheti levelem folytatása, tegnap bementem a bankba és kértem az első lehetőségre választ kaptam és azt hittem menten hanyat dobom magam. Közölték ha a tegnapi napon kérem ezt a lehetőséget akkor eladási áron 209,9Ft-on számolják ki a havi törlesztőt. Miért is, ez kinek jó nem valami középárfolyamról volt szó? Természetesen ez csak is nekik jó. Azt a lehetőséget még mindig nem lehet, hogy valaki azt mondja, ennyit tudok fizetni ezt tessék szíves elfogadni és akkor mindenki jól jár. Továbbra is azt látom,hogy ők szeretnék a pénzüket és a segítség egyenlő a nullával.

Kati

Válasz

Zajáczné B. Katalin üzente 13 éve

Kedves Attila!

Érdekes módon rettentő gyorsak voltak hétfőn már meg is kaptam a szerződésemet 18 hónapnyi keresgélés után. Mellékeltek egy forma nyomtatványt ami még mindig ezeket a lehetőségeket taglalja:
1: Fix összegű törlesztőrészlet ez 6 hónapon keresztül állandó, majd felülvizsgálják és a következő 6 hónapra árfolyam mozgástól függően ők szabják meg mennyit fizessek, azt ígérik nem fogok többet fizetni. Ja és ez csak akkor lehetséges ha a váltás napján nincs hátralék és elég egy egyszerű szerződésmódosítás.
2: Futamidő hosszabbítás havi szinten 3-4000Ft megtakarítás és csak akkor ha nincs késedelem vagy az 29 napon belüli. Természetesen közjegyzői díja is van és természetesen az ügyfél fizeti.
3: Az első két lehetőség kombinálása, gondolom a közjegyzői díj itt is az ügyfelet terheli.
4: Tőketörlesztési moratórium 12 hónapra, de csak abban az esetben ha hátralék van azt ki kell egyenlíteni és ne legyen Relax életbiztosítása. Egy év után viszont többet kell fizetni mint jelen esetben.
5: Halasztás max. 3 hónap kamatot tőkét nem kell fizetni azonkívül minden mást.
Ennyi a válaszuk. Tehát amit én kértem arra nem reagáltak, de az szerintem az első pont. Na már most, ha én ezt egyszer már írásban beadtam akkor miért szeretnék még egyszer, miért nem lehet rá reagálni,ha azért mert nem az ő formanyomtatványukat töltöttem ki akkor simán fújják meg. Most még várok egy kicsit hátha azt valaki más intézi, ha október közepéig nem jön rá válasz akkor megint megyek, kérdezek, kiabálok, veszekedek és előbb utóbb csak lesz valami.
Tudja nekem sem egyszerű ezt az egészet végig csinálni és aki nem ennyire erőszakos annak jön a kilakoltatás.

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Katalin!

Kíváncsi vagyok én is, hogy mit válaszol a bank. Azért nagy illúzióim nincsenek...

Amit javasolt a banknak, az máshol létező "termék", forintban fixált részlet, a különbözetet, ami a havi fix törlesztésnél keletkezik azt a hitel tőkére számítják rá + vagy mínusz.
A moratórium annak jó, aki tudja, hogy csak pár havi gondja van. A futamidő hosszabbítás nagy csodákra nem képes, sokkal nem tud csökkenni a részlet, sajnos...

Válasz

Zajáczné B. Katalin üzente 13 éve

Kedves Attila!

Én megkérdeztem és azt a választ kaptam,hogy csak azokra az ügyfelekre vonatkozik akiknek az elmúlt 2évben elmaradásuk nem haladta meg a 15 napot.Enyhén szólva piszok dühös lettem és kegyetlenül kiosztottam a telefon másik oldalán lévőt.Mondtam nem az én hibám hisz én kértem segítséget és nem kaptam mert valahol szőrén szálán eltünt a szerződés eleje.ŐK sem találják nem,hogy én.Most telefonon és a szentendrei fiókban is felvetettem panaszt kíváncsi vagyok mikor fognak rá válaszolni.Felajánlottam már többször is a banknak,hogy fizetek minden hónapban 100000Ft-ot árfolyamtól függetlenül ha alacsonyabb az árfolyam így jártam ha magasabb akkor ők jártak éppen rosszabbul.Nem igazán akarják elfogadni kíváncsi leszek mit lépnek a töketörlesztési moratóriumot és a futamidőhosszabbítást tartom én a magam részéről még elfogadhatónak.Önnek mi a véleménye melyik a jobb?
Kati

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Klubtagok!

Csak 136 tag van a klubban, ezzel a létszámmal azért messzire nem fogunk jutni.
Először konkrétan meg kellene fogalmazni, hogy mit szeretnénk, aztán felemelni a zászlót és hívni másokat....

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Erzsébet!

Csak az a baj, hogy a "bedőlt hitellel" felkerülnek az adóslistára. Tehát az új házat valaki más nevén kellene megvenni és hitelt felvenni hozzá.
Egyébként ez a döntés az élet valóban legnehezebb pillanatait idézi, nagy lelki erő kell egy ilyen lépéshez, de ha nincs más hátra, akkor ezt is meg kell tenni...

Válasz

PAPP KÁLMÁNNÉ ERZSÉBET üzente 13 éve

Kedves Attila Olvasom a hireket de csak egymással vannak elfoglalva honatyáink,és a bankok.Lehet, hogy nem jó felvetés vagy ötlet,de megirom remélem válaszol rá.A .......nemsegit,még elmaradás nincs,de már az egész fizetés oda megya házhitelre,megélni nincs miböl mert nem jut rá.Vennék egy kissebb házat hitelre kb-3-millióért,törlesztöje kb-35000ft,ezt a házat amit nem birunk fizetni odaadjuk a banknak.És másik bankhoz megyünk,felvenni a kölcsönt,ha ez jó megoldás akkor a negyedét fizetnénk mint most,és nem lenne semmi gondunk,gyüjtenek aláirást peticióra a frankhitelesek a faccebokkon mi a véleménye róla,kezdeményezzen ön is hasonlót.Tisztelettel-Pappné-Erzsébet

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Katalin!

Több visszajelzést kaptam már erről, hogy a BB kamatemelés rájuk nem vonatkozott.
Nem tenné meg valaki, hogy megkérdezi a banktól? Konkrétan. Ugyanis én nem látom, hogy kinek milyen és mikor kötött szerződése van, a bank válaszát követően megnéznénk a lehetőségeket.

Válasz

Zajáczné B. Katalin üzente 13 éve

Kedves Attila!
Hogy állunk klub tagságilag? Egyre több ember kerül nehéz helyzetbe, tudunk valamit lépni? Tudd ön arról,hogy a BB 60 bázisponttal csökkentette a kint lévő hitelkamatot? Szerintem nem mindenkinek és ha nem akkor tehet ilyet egy bank hogy különbséget tesz adós és adós között?
Kati

Válasz

PAPP KÁLMÁNNÉ ERZSÉBET üzente 13 éve

ÉN IS CSATLAKOZNI SZERETNÉK A BAJBA JUTOTTAK TÁBORÁHOZ,NÁLAM MOST KEZDÖDIK A LAVINA,EDDIG GYÖZTÜK FIZETNI DE MOST MÁR NEM NAGYON MEGY,MÁR NEM TUDOK RENDSZEREZNI MERT HONAPROL HONAPRA MAGASABB A TÖRLESZTÖ RÉSZLET.EZ MÁR BORZASZTÓ,NEM TUDOM MI LESZ VELÜNK,MINDENÜNKET ELVESZITJÜK AMIÉRT HOSSZU ÉVEKEN ÁT DOLGOZTUNK,MERT A GYEREKEKNEK AKARTUNK SEGITENI,HOGY LEGYEN FEDÉL A FEJÜK FELETT,ÉS MOST MINDEN MEGY CSÚSZIK MINT A LAVINA,FELÖRÖL A BANK MINKET A DEVIZAHITEL DRASZTIKUS EMELÉSÉVEL,VAN-E EGYÁLTALÁN KIÚT EBBÖL-KÉRDEM ÉN--

Válasz

Patai Kálmán üzente 13 éve

Tisztelt István!
Fogadja nagyra becsülésem az őszinte szavaiért.A Gazdaságiváltság véleményem szerint eltart még egy pár évig ,ami a bajba jutott embereknek nagyon rossz hír.
Ha nem lesznek Önhöz hasonló elszánt emberek Magyarországon, akkor sajnos a devizahitelesek teljesen tönkre mennek.A kormány nem látja be,hogy a politika csűrés csavarásának a végeredménye ez a lehetetlen állapot.A hazánba telepített Bankok leányvállalatai a mindenkori kormány engedélyével kínálta a nagyon kedvező deviza hiteleket,ez látszólag úgynézett ki,hogy jól élünk, az emberek vásárolnak,tehát, engedni kell a lakosság eladósodását.A népszavazási kezdeményezésével egyet értek,én biztos Ön mellett állok.Vegyük fel a kapcsolatot.
Üdvözlettel.:Patai Kálmán

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Klubtagok!

Hiába van ok hiteladós és sok bajba jutott ember, egyenként nem jelentenek semmit, nem képesek erőt mutatni és egy tárgyalásba kezdeni senkivel. Előbb össze kellene fognunk...

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Péter!

Teljesen egyetértek a véleményével, nagyobb terhet kellene vállalniuk a bankoknak és az egyes ügyfél-helyzeteket emberibb módon kellene kezelniük....

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa!

Előre bocsánatot kérek, de a véleményem az, hogy konkrét banknevet csak akkor említsünk, ha a panasz is konkrét és a bank részére is megküldtük.
Nem szeretném, ha a Klub csak érzelmekről szólna, viszont mindenki tapasztalatait szívesen olvassuk.

Köszönöm....

Válasz

BUJTI ZSU üzente 13 éve

Kedves Tagtásrsaim!

Az OTP Lakáslízing Zrt., és hasonlóan legitim tolvaj pajtása a Merkantil Bank/Car Zrt., olyan hihetetlen pofátlansággal lop, csal..., hogy ezt nem lehet tértlenül tovább tűrni! A PSZÁF ugyanaz a kelet-európai vadhajtás, ezek ben egy Fogyasztó érdekében még nem léptek, hanem éppen ellenkezőleg, a fenti tolvaj maffia alá dolgoznak! Katasztrófa!
Nagyon fontos a mi összetartásunk!
Üdvözlettel:
Bujtás Zsuzsanna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tisztelt banki klubtagok!

Sajonos azon helyzet, hogy ma a bankok, pénzintézetek és más befektetési társaságok szinte azt tesznek az adósokkal, ügyfeleikkel amit akarnak elsősorban, azért elsősorban a PSZÁF a felelős, mely intézménynek elsősorban az lenne (lett volna) a felelőssége, hogy a pénzintézeteknek csak olyan működési szabályzatokat engedélyezzen, amelyek nem teszik lehetővé az egyoldalú szerződésmódosítást a bankok részéről, ill. csal olya utólagos szerződés módosításokat lehetett volna az üzletszabályzataikban ezeknek engedélyezni, amelyek egyértelműen csak a kölcsönös előnyöket szolgálják, nem pedig kizárólag a megváltozott viszonyok plusz terheit egyoldalúan csak az adósra testálja. Ugyanis a pénzügyi vállalkozás is vállaljon megfelelő kockázatot az esetleges megváltozott viszonyokért, s ne szokjanak ahhoz hozzá, hogy nálunk és a hozzánk hasonló fejlettségű országokban kb. 3 szoros nyereséget realizálnak azonos tőkebefektetés mellett. Tehát a véleményem az, hogy elsősorban a PSZÁF és az őt felügyelő Pénzügyminisztérium lehetnek azon szervek, akik a már a rendszerváltás óta roszirányban elindult banki folyamatok irányát megfordíthatják, és normális mederbe terelhetik, ... sőt ezt rövid távon el is várjuk tőlük!
Üdv.!
Siklósi Péter

Válasz

Kovács Józsefné üzente 13 éve

Tisztelt Klubtagok!
Nagyon örülök, hogy már vannak páran ebben az országban, akik összefogásra gondolnak, de akkora nagy a baj, hogy sürgősen kell minél több ember figyelmét felhívni arra, hogy napról napra kilátástalanabb lesz a megélhetésük, ha várnak.
"Ki menti meg a devizahiteleseket?" c. blogban leírtam, ami a véleményem, de sajnos szerintem sokan értenek velem egyet. Ebben az országban van egyáltalán egy! olyan ügyvéd, aki ki tudna állni ennyi Magyar ember mellett. Borzalmas átverést élünk meg, de még senki sem mert felvállalni bennünket. Nem vagyok közgazdász, de én FORINTBAN kaptam a pénzt. A bank azt az összeget akkor "megvette"? azért az árfolyamért, mi a törlesztés drasztikus emelésével fizetünk, érdekes hogy napról napra azóta emelkedik mióta devizahitelről beszélünk. (Szerintem sokan meg sem merték, és nem is tudják, hogy jelenleg mennyi a tőkéjük!!!)
A lényeg ezen a fórumon (úgy tudom másfél millió devizahiteles van) még nagyon sok ember összefogására lesz szükség, de akkor biztos lesz eredmény. NEM adjuk a házunkat! Aki nem ért velem egyet ne csatlakozzon.

Válasz

Szanyi JOZSEF üzente 13 éve

Kedves István szeretném önnel a kapcsolatott felveni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyoldaluan nem változtathatja meg biztosító sem pedig !

Válasz

Véseiné Gál Etelka üzente 13 éve

Látom gyűlik a sereg, de még nem vagyunk elegen a bankok ellen ,a PSZÁF inkább velük van mint a kis emberrel ,csatlakozzon mindenki aki úgy érzi banki károsult 4 Győzni csak együtt lehet
Üdvözlettel:Véseiné Gál Etelka

Válasz

Flaschnerné Piri Ilona üzente 13 éve

Kedves József!!harc a bankkal !!!!!!!!2009.02.04- óta harcolunk az igazunkért a Bankkal, és nem tudom mikor lesz vége most már vizsgája a PSZÁF!!Egy sunyi disznók nekik szabad bírósági végzést megszegni de ha én megszegem akkor fizetek.Csatlakoznék hozzátok Tisztelettel Flaschnerné Piri Ilona

Válasz

Szanyi JOZSEF üzente 13 éve

TE HÁT fogjunkösze mi hamaráb

Válasz

Szanyi JOZSEF üzente 13 éve

Ténylegöszekéne fogni a bankok ellen én is jártam 2008 ba elfogatam az ajánlatukat 6honapig muködödöt,utána,egyoldaluan megváltoztata.a válságra hivatkozva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves István !Ja,akkor én hiába várok 6 főre,igaz?

Válasz

DR.KOVÁCS ISTVÁN üzente 13 éve

Mi az a mennyiség, hogy "sok ember" ? Három-5 v alamennyire is hiozzáértő kell, és ha az ötlet jhó, a bankok csak sírni mehetnek...


Duma, irás, petició stb. semmit nem éf.

doki

Válasz

DR.KOVÁCS ISTVÁN üzente 13 éve

De szép "egységben az erő"....

Hosszú ieje nem sikerül legalább három, valamennyire is elszánt és hoizzáértő emberrel leülni egy asztalhoz, a teendők megbeszélésére.

Akkor talán kialakulna egy "hatrékonyabb" megoldás.

Dehát ez már c sak igy van: magamra maradtam, magam lépek. Talán sikerül.

doki

Válasz

DR.KOVÁCS ISTVÁN üzente 13 éve

Válasz mindenkinek:

Csak a nagy hadova működik. Hosszú hetek óta a nem jön össze 3 ember, aki hajlandó lenne egy kis csoportot létrehozni, hogy konzultálhassunk.

Én egy jogerős bírósági ítélet alapján alakítottam ki álláspontomat és a teendőket.

Ezek után magam teszek meg minden lépést, persze kisebb eséllyel, mintha a "több szem többet lát" elve gyakorlattá is vált volna.

Kedves Katalin, én nem biztos hogy tudok megoldást, de esetleg.

Ha részletes adatokat kapok (név nem kell, ki lehet törölni), de kell a bankkal kötött szerződést látnom. Ha OTP, akkor csak a szerződő OTP kell.

Azt követően tudok állást foglalni.

Az általam tervezett lépés: népszavazási kezdeményezés...kötelező...

doki

Válasz

Tatár Attila üzente 13 éve

Kedves Katalin!

Olvasta a banki zaklatással foglalkozó cikkemet? Itt megtalálja:
http://bankpanasz.hu/zaklatas.html

Legalább hívja fel a legközelebb a telefonáló figyelmét erre a tényre, amit a cikkben talál....

Válasz

Zajáczné B. Katalin üzente 13 éve

Kedves Attila!
Igen igaza van akkor amikor azt írja fogjunk össze,mert csak együtt tudunk tenni valamit.Nagyon jó lenne a bankok "szarvát" letörni,mert amit művelnek az több a soknál.
Én 2005-ben vettem fel egy 9 milliós szabad felhasználású jelzáloghitelt a törlesztőrészlet 360CHF (56-58ezer Ft)volt ami a fele volt az akkori keresetemnek. A keresetem most is annyi mint akkor volt a törlesztőrészlet viszont már 497CHF(98-105ezerFt). Amikor tavaly jeleztem a banknak,hogy nem igazán fog sikerülni többet levonni mint amennyi a számlán van akkor 6 hónap "huzakodás " rengeteg e-mail,telefon után kaptam tőlük egy semmit mondó levelet amiben közölték velem nem áll módjukban teljesíteni a kérésemet. Azóta megpróbálok mindig annyi pénzt a számlára tenni,hogy elég legyen,de nem mindig sikerül van amikor elmarad olyan 10%körüli összeg.Ennek az elmaradásnak az egyenes következményeként 3naponta hívogatnak telefonon ami borzalmasan bosszant mert mindig jelzem nekik,hogy tudom van elmaradás és majd a következő fizetésnél megkapják, ők ezt rögzítik is ennek ellenére telefonálgatnak.Mivel éjjel dolgozom nappal pihennék így nagyon fel tudok háborodni mikor telefonálnak.A múltkor már azt mondtam,hogy feljelentem őket zaklatásért. Mit lehet ilyenkor tenni?

Válasz

Véseiné Gál Etelka üzente 13 éve

Igaza van Atilla!!! Csak együtt tudunk tenni valamit ,kérek mindenkit álljon be a sorba és fogjunk össze !! Többségben az erő!!! hát küzdjünk egy szebb jobb életért !!

Válasz